Πόσο ακριβό είναι το υαλουρονικό;

Υαλουρονικό οξύ

Η χρήση σκευασμάτων ενέσιμου υαλουρονικού οξέος έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τελευταία. Όχι άδικα, αφού με μια σύντομη διαδικασία, που δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας, διορθώνονται σημάδια του χρόνου που χαράζονται στο πρόσωπό μας, και όχι μόνο. Πόσο ακριβό είναι όμως το υαλουρονικό;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

Διάφορες μορφές υαλουρονικού οξέος

Κάθε εταιρεία κυκλοφορεί διαφορετικές μορφές υαλουρονικού οξέος. Αυτά διαφέρουν τόσο στη συγκέντρωση υαλουρονικού οξέος που περιέχουν όσο και στο βαθμό διαταύρωσής του.

Το τελευταίο είναι αυτό που δίνει την ικανότητα στο υλικό να προσδίδει όγκο ή να μπορεί να προσελκύσει μόρια νερού. Παράλληλα επηρεάζει και την αντοχή του υλικού στο χρόνο.

Έτσι, άλλο είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για ενυδάτωση, άλλο για τις λεπτές ρυτίδες και άλλο για την επαναφορά του χαμένου όγκου.

Ακριβό vs φθηνό υαλουρονικό οξύ

Στην αγορά κυκλοφορούν σκευάσματα υαλουρονικού οξέος πολλών δεκάδων εταιρειών. Παρ' όλα αυτά, πολύ λίγα είναι τα σκευάσματα που οι εταιρείες τους έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν τις πιστοποιήσεις των υπεύθυνων οργανισμών. (Συνήθως του Αμερικάνικου οργανισμού φαρμάκων- FDA). Η πιστοποίηση των υλικών είναι μια ασφαλιστική δικλείδα τόσο για τον ιατρό, όσο- κυρίως- για τον ασθενή. Εδώ θα βρείτε τα πιστοποιημένα fillers από τον FDA

Στο ιατρείο μας, ο ιατρός μας έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί υλικά των καλύτερων εταιρειών του χώρου, με τις ανώτερες πιστοποιήσεις, έχοντας σαν πρώτη προτεραιότητα την ασφάλειά σας.

Παράλληλα, τα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος διαφέρουν και στην απόδοση τους όσον αφορά το αποτέλεσμα. Έτσι, προκειμένου να επιτύχει κανείς το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα, μπορεί να χρειαστεί έως και υπερδιπλάσια ποσότητα υλικού μιας εταιρείας, έναντι αυτού μιας άλλης.

Σημαντικός παράγοντας στην αξιολόγηση ενός υλικού είναι και η διάρκεια δράσης του. Πόσο θα αντέξει ένα υλικό πριν το αποδομήσει ο οργανισμός. Έτσι υπάρχουν υλικά που αντέχουν για 6-12 μήνες, ενώ άλλα έχουν πιστοποιημένη διάρκεια τουλάχιστον 18 μηνών και μπορούν να φτάσουν και τους 24.

Όλα τα παραπάνω, υποδεικνύουν ότι η ερώτηση "Πόσο ακριβό είναι το υαλουρονικό;" δε μπορεί να έχει μονολεκτική απάντηση. Αλλά ούτε και η απάντηση είναι ίδια για όλους.

Γιατί διαφέρουν τα αποτελέσματα θεραπειών με υαλουρονικό οξύ;

Παράγοντας που δεν πρέπει να αμελήσουμε να μνημονεύσουμε είναι και η τεχνική εφαρμογής των υλικών.

Η σωστή τεχνική θα εξασφαλίσει την ασφάλεια, αλλά και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Τη σωστή εκμετάλλευση του συνόλου του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί και το φυσικό αποτέλεσμα.

Το φυσικό αποτέλεσμα προκύπτει από τη διόρθωση των αιτιών που έχουν προκαλέσει την όποια ατέλεια. Σε αντίθεση με τη λογική του "γεμίσματος της λακούβας" που ευθύνεται για τις άσχημες εικόνες που βλέπουμε δυστυχώς ακόμα καθημερινά.

Η τεχνική είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντική από την επιλογή των υλικών. Μην εμπιστεύεστε τον εαυτό σας, την εμφάνιση αλλά και την υγεία σας στα χέρια του οποιουδήποτε. Γιατί η χρήση του υαλουρονικού μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες όταν γίνει λανθασμένα. Και μία φορά να γίνει το λάθος, είναι αρκετή...

Επιλέξτε έναν έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό για την εφαρμογή της θεραπείας σας. Η διαρκής εκπαίδευση και η συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία, μας επιτρέπουν να κάνουμε πράξη τις υποσχέσεις μας με τον πιο φυσικό τρόπο!

Περισσότερες πληροφορίες για τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στο ιατρείο μας, θα βρείτε εδώ, ενώ για το σύνολο των υπηρεσιών μας, επισκεφτείτε το www.beautyexperts.gr